• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel
  • Bursa Haberleri
  • Gündem
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim
  • Ara
SON DAKİKA:
20:34
Tuzfest '26 İç Anadolu Tarihine Geçmeye Hazırlanıyor!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Avrupa Hareketlilik Haftası'nda Heykel çocukların oldu
Bursa Haberleri
Yayınlanma: 21 Eylül 2025 - 14:46

Avrupa Hareketlilik Haftası'nda Heykel çocukların oldu

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında araç trafiğine kapatılan Heykel Atatürk Caddesi’nde buluşan yüzlerce çocuk, birbirinden renkli oyunlar oynayıp caddeyi gülüşleriyle şenlendirdi.

Bursa Haberleri
21 Eylül 2025 - 14:46
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Heykel çocukların oldu
Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Atatürk Caddesi (Heykel), saat 09.00 ile 13.00 saatleri arasında trafiğe kapatıldı. 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi iş birliğiyle hazırlanan etkinliklerle Bursa’da da dolu dolu kutlandı. Sabah yürüyüşlerinden güvenli bisiklet eğitimlerine, çadır kampı ve doğa yürüyüşlerinden bisiklet turlarına kadar birçok aktivitenin yapıldığı haftanın son günü Heykel, minikler için unutulmaz anlara sahne oldu.

Araba sesleri değil, çocuk gülüşleri

Ulu Cami ile Valilik Binası arasında yapılan programa çocuklarıyla birlikte gelen aileler, unutulmaz bir gün geçirdi. Bisiklet sürüş eğitimlerinin yanı sıra çocuk ve görsel sanat atölyesi, saksı tasarımı ve çiçek ekme atölyesi gibi etkinliklere katılan çocuklar gün boyu hem eğlendi hem de yeni bilgiler öğrenme imkanı buldu. Alanı dolduran çocuklar, ip atlama, yakar top, don ateş, istop, kuyruk kapmaca, yağ satarım bal satarım, kutu kutu pense, körebe, davul zurna, seksek gibi sokak oyunlarını anne ve babalarıyla birlikte oynayarak güzel hatıralar biriktirdi. Heykel Atatürk Caddesi, yaklaşık 4 saat boyunca araba sesleri ile değil, çocukların gülüşleri ile dolarken, Bursalılar eğlence dolu bir gün geçirdi.

Bando takımının ritimleri eşliğinde voleybol oynayan çocuklar, telefonlarıyla sisteme bağlanarak ekrandan soruları cevapladıkları bilgi yarışmasında da yarıştı. Yarışmanın sonunda dereceye giren ilk üç katılımcıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız tarafından ödülleri takdim edildi.

Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, "Heykel’de araba sesleri değil, çocuk kahkahaları yankılanıyor. Ailelerimiz çocuklarıyla keyifli bir gün geçirdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’in vizyonu doğrultusunda tek amacımız, çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm Bursalıları gülümsetmek. Etkinliğe katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinliğe katılan vatandaşlar ise her gün trafikte araçlarıyla geçtikleri Atatürk Caddesi’nde çocuklarıyla birlikte eğlenmenin keyfini yaşadıklarını belirleterek, unutulmaz bu etkinlikten dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler. Etkinliğe katılan Aslı Gündüz isimli vatandaş ise bu etkinlikle Hanlar Bölgesi’nin güzelliğini karmaşadan uzak çocuklarıyla birlikte yaşamanın mutluluğunu dile getirdi ve Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Son Haberler
Tuzfest '26 İç Anadolu Tarihine Geçmeye Hazırlanıyor!
Tuzfest '26 İç Anadolu Tarihine Geçmeye Hazırlanıyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü
Adalet Bakanı Gürlek, Suudi mevkidaşı Al Smani ile bir araya geldi
Adalet Bakanı Gürlek, Suudi mevkidaşı Al Smani ile bir araya geldi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
Süleyman Soylu'dan sert tepki
Süleyman Soylu'dan sert tepki
Mudanya’da kamuya ait zeytin ağaçları ve kaldırım yok oldu
Mudanya’da kamuya ait zeytin ağaçları ve kaldırım yok oldu

Ana Sayfa
Genel
Bursa Haberleri
Gündem
Asayiş
Siyaset
Ekonomi
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim