Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Malatya'ya Yatırım Sözü

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Malatya mitinginde konuştu. Erdoğan, deprem sonrası Malatya'ya yapılan ve yapılacak olan yatırımları anlattı. Erdoğan, "Depremin şehrimizdeki tüm izlerini silene kadar durup dinlenmeden çalışacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'nın kendilerini hiçbir mücadelede yalnız bırakmadığını, bu defa da Türkiye Yüzyılı'nın inşasında Malatya'yla birlikte yol yürümekten şeref duyduklarını söyledi.

Erdoğan, asrın felaketinde Malatya'da 78 bine yakın konut, 25 bini aşkın köy evi, 27 bini aşkın ahır ve ticari alanın zarar gördüğünü hatırlatarak, geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak için şehre 85 bine yakın çadır gönderdiklerini, 36 bini aşkın konteyner kurduklarını anlattı. Erdoğan, yapılan çalışmalar sonunda Malatya'da 20 bini kırsalda, kalanı şehir merkezlerinde olmak üzere yaklaşık 70 bin hak sahibinin belirlendiğini, geçtiğimiz ay inşası tamamlanan 6 bin 181 konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini, hâlen şehirde 48 bin 837 konutun yapımının sürdüğünü bildirdi.

Yerinde Dönüşüm Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerinde dönüşüm için 32 bin 583 Malatyalı kardeşimiz başvurdu hatta bunlardan 500'ü konutlarını inşa etmeye başladıklarını kaydetti. Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, şehir merkezindeki meydan ve iş yeri düzenlemelerini yaptığını, Yeni Cami çevresinde, Buğday Pazarı civarında, Akpınar Meydanı Emeksiz Caddesi arasından İnönü Caddesi boyunca Valilik çevresinde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü, Yeşilyurt'ta da pek çok mahallede proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Erdoğan, imar ve inşa çalışmaları için şehre 6 milyar lira ilave destek sağladıklarını, amacın, önümüzdeki yılın ortasına kadar tüm hak sahiplerini, konutlarına ve ticari binalarına kavuşturmak olduğunu vurguladı.

Savunma Sanayi Yatırımları Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzede şehirleri geleceğe hazırlayacak farklı üretim tesislerini hayata geçirdiklerini de açıkladı. Erdoğan, "Savunma sanayi yatırımlarını, deprem bölgesi şehirlerde yoğunlaştıracak bir iskân ve istihdam projesi başlattık. ASELSAN firmamız Malatya'da elektronik bakım, onarım ve elektronik kart dizgi tesisi kuruyor. Altyapısı ve üstyapısıyla depremin şehrimizdeki tüm izlerini silene kadar durup dinlenmeden çalışacağız" dedi.

Türkiye'nin Büyük Yüzyılına Hazırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, maruz kaldığı onca terör saldırısının, darbe girişiminin, gizli-açık kuşatmanın üzerine yaşadığı deprem felaketinin, maddi manevi ağır bir maliyeti olduğunu, bunca insan kaybının ve şehirlerin gördüğü ağır hasarın altından kalkmanın kolay olmadığını ifade etti. Erdoğan, "Hamdolsun, biz asrın birlikteliğiyle asrın felaketinin üstesinden geliyoruz. Allah'ın izniyle Malatya başta olmak üzere tüm deprem şehirlerimizi eskiden daha güvenli, huzurlu, canlı, hareketli hâle getirmekte kararlıyız. Hayatını kaybedenleri elbette geri getiremeyiz. Ama onun dışındaki tüm kayıpları, daha iyisiyle yerine koyacak güce, azme, dirayete sahibiz. Tıpkı yaşadığımız diğer sınamalar gibi depremin de bizi hedeflerimizden koparmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye, diplomasisiyle, ekonomisiyle, askerî gücüyle, sosyal yapısıyla dünyanın en büyük ülkeleri arasındaki yerini alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Malatya şahidimiz olsun ki, milletimizin desteği ve duası arkamızda olduğu müddetçe de bu mücadelenin zaferle sonuçlanmasının önüne kimse geçemeyecek" diye konuştu.

 

Recep Tayyip Erdoğan ak parti seçim