Bursa'nın Tarihi ve Kültürel Zenginliği Çinilerde Yaşatılıyor

TAKİP ET

Kütahyalı çini sanatçısı Ertuğrul Çay, Bursa'nın tarihi ve kültürel zenginliğini yansıtan çinilerini Ördekli Kültür Merkezi'nde sergiliyor. Sergide Bursa'nın simgeleri olan Ulucami, Yeşil Türbe, Cumalıkızık, Emir Sultan, Tophane, Uludağ, ipek böceği ve tramvay gibi birçok eser göz kamaştırıyor.

69 yaşındaki Ertuğrul Çay, 39 yıl boyunca Kütahya’da bir çini fabrikasında çalıştı. Resim sanatına amatör olarak ilgi duyan Çay, emekli olduktan sonra kendini tamamen çini sanatına adadı. Kütahya’da bir çalışma atölyesi kuran Çay, Bursa’ya olan aşkını çinilerine yansıttı. Bursa’nın tarihi ve kültürel zenginliğini çinilerde canlandıran Çay, bu sanatı yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak istediğini söyledi.

Bursa’nın Çinilerle Buluşması

Ertuğrul Çay’ın çinileri, Ördekli Kültür Merkezi’nde 8 Mart Cuma gününe kadar ziyaretçilerini bekliyor. Sergide Bursa’nın tarihi ve kültürel zenginliğini yansıtan 50’ye yakın çini eser yer alıyor. Sergiyi gezenler, Bursa’nın simgeleri olan Ulucami, Yeşil Türbe, Cumalıkızık, Emir Sultan, Tophane, Uludağ, ipek böceği ve tramvay gibi birçok eseri çinilerde görebiliyor. Çay’ın çinileri, Bursa’nın çini sanatıyla buluşmasına da vesile oluyor.

çini Bursa