Arda Turan'dan AZ Alkmaar açıklaması: 'Her şeye hazır olmalıyız!'

TAKİP ET

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Arda Turan, UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında AZ Alkmaar'a konuk olacakları karşılaşma öncesinde...

UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş mücadeleleri bu akşam oynanacak. Arda Turan yönetimindeki Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk, AZ Alkmaar'a konuk olacak. Karşılaşma saat 19.45'te başlayacak.

Arda Turan'ın karşılaşma öncesi açıklamaları şu şekilde oldu:

Bizi çok önemli bir maç bekliyor. Öncelikle Hollanda futbol kültürüne, oynama tarzlarına ve AZ Alkmaar'a büyük saygı duyuyorum. Başarılı bir maç çıkarmak için her şeyi yapacağız. Zor bir karşılaşma olacağını düşünüyorum ama zihinsel olarak hazırız.

Lech’e karşı ikinci maçta ilk yarıda iki gol yediniz. AZ Alkmaar karşısında benzer bir durum yaşamamak için ne yapmayı planlıyorsunuz?

Elbette bunun tekrar olup olmayacağını bilemezsiniz. Olmamasını umuyoruz. Ancak her şeye hazır olmalıyız. 90 dakika içinde ne olacağını bilemeyiz. Bu zor ama böyle bir durum yaşanırsa nasıl tepki vereceğinizi bilmeniz gerekir.

LNZ maçından sonra yorgun musunuz?

Politik olarak doğru bir cevap mı yoksa dürüst olanı mı istersiniz? Tabii ki yorgunuz ama AZ Alkmaar maçında olmayacağız. Eğer hedefimiz Konferans Ligi yarı finaline çıkmaksa bunun için her şeyi yapmalıyız. Yorgunluk bir bahane olmamalı.

Geçen hafta kulüp başkanı önceliğin lig şampiyonluğu olduğunu söyledi. Bu maç öncesi sizin önceliğiniz ne?

Kulüp başkanlarının kendi istekleri olur ama teknik direktörler her şeyi kazanmak ister. Elbette Avrupa kupası kazanırsak başkan da mutlu olur. Leipzig’e gitmeyi gerçekten istiyoruz, buna gerçekten inanıyoruz.

Teknik direktörlerin gelecek hakkında konuşmayı sevmediğini biliyoruz ve sizin için sıradaki maç her zaman en önemlisi, ancak Shakhtar gelecek sezon eleme oynamadan Şampiyonlar Ligi’ne katılabilir. Bunun için Konferans Ligi’nde iki maç daha kazanmanız gerekiyor. Bunun başarmaya hazır mısınız?

Bunun için 4,5 puana ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Bunu en başından beri biliyorum, tüm detayları inceledim. Elbette Şampiyonlar Ligi’ne geri dönmek istiyoruz ve bunun için çalışmalıyız. İstiyorsak kazanmak zorundayız. Bu hem bizim için hem de ülke için büyük bir başarı olur.