Aktaş'tan Bozbey'e sert eleştiri: "Bunlar bu kadar şehirden habersizler"

TAKİP ET

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, CHP'nin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mustafa Bozbey'in seçim beyannamesini eleştirerek, 'Spor kulüplerine yerleşke yapacağız demiş. Bugüne kadar Nilüfer'de kaç kulübe tesis yaptın? 5 senede belediyelerinizde kaç tane gençlik merkezi yaptınız? Kaç tane spor tesisi yaptınız? Hangi kulübe lokal kazandırdınız?' diye sordu. Aktaş, Osmangazi ilçesi Küplüpınar Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi ilçesi Küplüpınar Mahallesi’ne yaptığı ziyarette vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın da katıldığı ziyarette, meşale ve havai fişek gösterisi yapan gençler “Osmangazi sizinle gurur duyuyor” tezahüratları yaptı. Daha sonra Küplüpınar Yeşildağ Spor Tesisleri’nde devam eden programa, MHP İl Başkanı Muhammet Tekin, DSP İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, AK Parti İl Başkanvekili Ufuk Ay, siyasi partilerin ilçe başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar da katıldı.

Aktaş’tan Bozbey’e sert eleştiri

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 31 Mart seçim sürecinin Türkiye’ye ve Bursa’ya hayırlı olmasını dileyerek, bu zamana kadar elde edilen kazanımların devamı için önemli bir aşamada olduklarını söyledi. Cumhur İttifakı belediyelerinin millete hizmet etme derdinde olduğunu belirten Başkan Alinur Aktaş, muhalefet partilerinin adaylarının ise böyle bir derdi bulunmadığını ifade etti.

CHP’nin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayının 20 sene Nilüfer’de belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Şimdi diyorsun ki ‘ben kentsel dönüşümler yapacağım’ Bizler her yerde kentsel dönüşümler yaptık demiyoruz ama yaptıklarımızı anlatıyoruz. 20 sene içerisinde nerede kentsel dönüşüm yaptın? Bir tane örnek göster. Küplüpınar Yeşildağ Spor Kulübü’nden sesleniyorum. Bir tane göster ama yok. Nilüfer’de kalan yeşil alanlar neresi biliyor musunuz? Yüksek gerilim hatlarının altı. Ona da bir şey yapamadıkları için. Tek kalan yeşil alanlar bunlar. CHP’nin adayı seçim beyannamesini açıklamış. Spor kulüplerine yerleşke yapacağız demiş. Bugüne kadar Nilüfer’de kaç kulübe tesis yaptın? Bir tane var mı? Bizler 20 senedir Anadolu Arastası türküsünü dinliyoruz. Ortada hala yerleşke yok. Bu ülkede 6 ayda rezidanslar dikiliyor. Yine aynı mantık, ‘Anaokulları ve kreşler’ yapacağız diyor. Biz 32 tane ana kucağı açtık. Sizin dünyadan haberiniz yok. Bunlar bu kadar şehirden habersizler. 5 senede belediyelerinizde kaç tane gençlik merkezi yaptınız? Kaç tane spor tesisi yaptınız? Hangi kulübe lokal kazandırdınız? Aynı şeyi Mudanya’ya ve Gemlik’e soruyorum” dedi.

Aktaş’tan Mudanya ve Gemlik’e de eleştiri

Recep Altepe ve Hasan Aktürk döneminde Mudanya’ya kazandırılan yüzme havuzu konusuna da değinen Başkan Aktaş, “O dönem iki başkan aralarında protokol yapmışlar ama Meclis kararı alıp resmiyete dökmemişler. Büyükşehir Belediyesi orada bir yüzme havuzu çalışmalarına başlayıp bitirmiş. 2014’te CHP’li belediye başkanı dava açmış. ‘Bizim arsamıza yüzme havuzu yaptın’ diye. Açtıkları dava sonucunda 2.5 milyon tutarında Büyükşehir Belediyesi tazminata mahkum edildi ve Mudanya Belediyesi yüzme havuzunu devraldı. Buraya kadar sorun yok. Şuan yüzme havuzu ne halde biliyor musunuz? Tam 4 senedir yüzme havuzu kapalı.

Hiçbir şekilde kullanılmıyor. Cami çerçevesi indi. En az yüzme havuzunun bedelinin yarısı kadar oraya tamirat tadilat parası lazım. CHP’nin adayı da ‘yüzme havuzunu açacağız’ diyor. Senin belediyenin yüzme havuzu. Sen açacaksın. Bizim ne işimiz var? Gemlik’te de aynı durum. Gemlik’te de yüzme havuzu var. Ama kapalı. Bizim yaptığımız yüzme havuzları açık. Hem de 12 ay boyunca. Bizim yaptığımız yüzme havuzlarından 1 milyon 200 bin kişi yararlandı. Bizim yaptığımız yüzme havuzlarında 50 bin kişi yüzme öğrendi. Bizim yaptığımız yüzme havuzlarında 10 bin kişi su topu oynadı. Bizim yaptığımız yüzme havuzlarında 5 bin kişi dalış yaptı. Bizim yaptığımız yüzme havuzlarında 3 bin kişi su jimnastiği yaptı.

Bizim yaptığımız yüzme havuzlarında 2 bin kişi su kayağı yaptı. Bizim yaptığımız yüzme havuzlarında 1 bin kişi su sporları yaptı. Bizim yaptığımız yüzme havuzlarında 500 kişi su altı hokeyi oynadı. Bizim yaptığımız yüzme havuzlarında 250 kişi su altı ragbisi oynadı. Bizim yaptığımız yüzme havuzlarında 100 kişi su altı futbolu oynadı. Bizim yaptığımız yüzme havuzlarında 50 kişi su altı basketbolu oynadı. Bizim yaptığımız yüzme havuzlarında 25 kişi su altı voleybolu oynadı. Bizim yaptığımız yüzme havuzlarında 10 kişi su altı tenisi oynadı. Bizim yaptığımız yüzme havuzlarında 5 kişi su altı satrancı oynadı. Bizim yaptığımız yüzme havuzlarında 1 kişi su altı piyano çaldı. Biz bunları yaparken siz ne yaptınız?” diye konuştu.

alinur aktaş alinur aktaş kimdir Mustafa Bozbey bursa