78 Yaşındaki Atletten Muhteşem Başarı!

TAKİP ET

Bursa'da yaşayan 78 yaşındaki Ali Turan, katıldığı Türkiye Masterlar Salon Atletizm Şampiyonası'nda iki gümüş madalya kazandı. Turan, hem bin 500 hem de 800 metrede kendi yaş kategorisinde ikinci oldu.

Bursa’da düzenlenen Türkiye Masterlar Salon Atletizm Şampiyonası’na, 78 yaşındaki Ali Turan da katıldı. Turan, erkekler 75-79 yaş kategorisinde bin 500 metreyi 7 dakika 38 saniyede koşarak ikinci sırada tamamladı. Şampiyonanın ikinci gününde ise 800 metreye çıkan Turan, bu yarışı da 3 dakika 48 saniyede bitirerek yine ikinci oldu. Turan, böylece iki gümüş madalyanın sahibi oldu.

Ali Turan, Atletizme 70 Yaşında Başladı

Ali Turan, atletizme 70 yaşında başladığını söyledi. Spora olan ilgisinin çocukluk yıllarına dayandığını belirten Turan, “Koşmak benim için bir tutku oldu. 70 yaşına kadar amatör olarak koştum. Sonra Bursa Masterlar Atletizm Kulübü’ne katıldım. Orada profesyonel antrenmanlar almaya başladım. Şimdi ise Türkiye’nin dört bir yanında şampiyonalara katılıyorum.” dedi.

Ali Turan, Hedefi Dünya Şampiyonası

Ali Turan, Türkiye Masterlar Salon Atletizm Şampiyonası’nda elde ettiği başarıyla gurur duyduğunu ifade etti. Turan, “Bu şampiyonada iki gümüş madalya kazandım. Ama ben daha iyisini yapabilirim. Hedefim, dünya şampiyonasına katılmak. Orada da madalya almak istiyorum. Yaşım ilerledikçe daha çok çalışmam gerekiyor. Ama ben pes etmeyeceğim. Spor yapmak hem bedenime hem de ruhuma iyi geliyor. Spor yaparak yaşlanmayı geciktirebiliriz. Benim gibi yaşlılara tavsiyem, spora başlasınlar. Spor yapmak hayatı güzelleştirir.” diye konuştu.

spor atletizm